P3074123

 

La inceputul acestui an am considerat oportun sa investim in achizitionarea unui scaner digital intaroral 3Shape Trios. Un astfel de scaner este o solutie care construieste, optimizeaza si digitalizeaza derularea operatiunilor intre clinica si laborator, astfel incat pacientii sa beneficieze de restaurari protetice de cea mai buna calitate

Scanarea digitala rezolva multe probleme prin furnizarea de amprente precise de la bun inceput, comparativ cu materialele de amprentare traditionale care au rezultate clinice si estetice slabe si o nevoie marita de ajustari in timpul consultatiei. Vizualizarea directa pe ecran ii permite medicului dentist sa faca ajustari in timp ce scaneaza si sa obtina o amprenta optima dintr-o singura incercare.

Astfel, se elimina un intreg lant de erori: umane, de contractie si elasticitate a materialului de amprenta, de turnare a modelului de ghips, de prelucrare a modelului de ceara, de realizare a modelului corpului metalic, de turnare a metalului, de contractie a ceramicii, etc. Sigur, conteaza si calitatea materialelor si mana celui care lucreaza si competenta tehnicianului dar … in tot acest workflow este fizic imposibil sa nu existe abateri, erori, care se traduc intro lucrare protetica … mai putin adaptata.

Cu scanarea digitala pacientul are parte de o experienta de amprentare care este deopotriva mai rapida si mai confortabila dar mai ales, foarte precisa!

20160923 145908
 
 
 

 

Leave a Reply