AdobeStock 275557044small

Tehnologia CAD CAM(unde CAD – „computer aided design” înseamnă modelarea cu ajutorul computerului și CAM – „computer aided manufacturing” indică manufacturare cu ajutorul computerului) este în continuă evoluție și oferă avantaje certe, cum ar fi: creșterea eficienței tratamentului dentar, standardizarea restaurărilor protetice, dezvoltarea unor noi grupe de materiale și concepte de tratament dentar.
Această tehnologie poate fi asociată restaurărilor protetice obținute prin frezare, astfel se realizează un design personalizat fiecărui caz clinic în parte. Este ideal în fabricarea restaurărilor de tipul: inlay, onlay, overlay, coroane de acoperire, fațete ceramice, punți dentare, aparate ortodontice dar și ghiduri chirurgicale.

Sistemele CAD CAM sunt alcatuite din 3 părți componente:

1. Scanner: transformă imaginile preluate din cavitatea bucală în date ce urmează a fi procesate de computer;

2.Soft specializat: procesează datele preluate din cavitatea orală și ajută la conceperea restaurărilor;

3.Unitate de producție (de frezare): transformă datele procesate în produs finit

Incepând din 2017 Finesse a adoptat un flux tehnologic CAD CAM integral care se bazează pe preluarea amprentelor dentare cu un scanner digital, dar și pe soft-ul aferent acestuia care concepe restaurarea pe calculator, restaurare ce ajunge în final să fie realizată de un centru specializat de frezare .

09 KEY FEATURE RIGHT

Leave a Reply