trilux 1 1

Scannerul intraoral TRIOS de de la 3SHAPE ia o amprenta digitala care e trimisa catre tehnician, la laborator. In doar cateva zile laboratorul trimite inapoi o lucrare executata din zirconiu, in cazul nostru vorbim de zirconiu Katana, de la Kuraray Noritake Dental Inc. Multiplele teste efectuate cu diverse produse ne-au condus catre acest material – aparut pe piata in septembrie 2015 – datorita unei translucente superioare, care schimba imaginea conventionala asupra zirconiului, deschizand drumul catre noi metode potentiale de utilizare ale acestuia in stomatologia estetica.

Zirconiul este un material cu proprietati mecanice excelente, motiv pentru care a devenit o solutie din ce in ce mai populara pentru restaurarea dintilor posteriori sau pentru schelete ceramizabile pentru punti si coroane. Zirconiul fiind in mod conventional mai putin transparent decat ceramica , a fost pana acum limitat in utilizare pentru zona anterioara (frontala).

” Orice lucru este bun pentru ceva dar nici un lucru nu este bun pentru tot” … de asta exista mai multe variante de Katana. Spre exemplu; ca sa intram un pic mai mult in secretele unei lucrari protetice de inalta calitate trebuie sa mentionam ca, pentru fatete si coroane anterioare (frontale) este necesar un nivel inalt de translucenta, in ideea de a imbunatati armonia restaurarii cu structurile dentare adiacente si pentru a preveni o aparenta vizibil albicioasa – zirconiu Katana UTML este in intregime foarte translucent, cu o intensitate de culoare redusa foarte mult in zona incizala pentru a evidentia translucenta prezenta in smaltul dintilor naturali. Mai exista STML, ML / HT. Trebuie doar sa stii unde, cand si cum sa le folosesti.

Leave a Reply