tumblr og2gy8QaPk1sfyngeo3 1280

Albirea dintilor este una din cele mai solicitate proceduri atunci cand vine vorba de infrumusetarea zambetului.  Pentru cei care se bucura inca de pezenta dintilor naturali acest lucru se poate realiza cu succes prin albirea in cabinet – cu lampa profesionala – si albirea acasa – cu gutiere.

Legat de ce asteptari avem si ce putem realiza cu adevarat, sunt mai multe aspecte: Albirea se realizeaza  in gama cromatica  a fiecaruia, cu 1 – 2- 5 -7 nuante diferenta, in functie de o multitudine de factori. Chiar si despre notiunea de „nuanta” se pot scrie articole intregi. (Daca vrei sa nu mai depinzi de toate acestea, exista o solutie prezentata la sfarsitul articolului.)

Dar ce se intampla in cazul in care dintii frontali au plombe sau coroane realizate din diferite materiale: portelan , zirconiu, etc ? In primul caz, se schimba plombele dupa realizarea albirii. In celelalte cazuri, din pacate, nici o metoda de albire nu va actiona asupra acestor materiale care sunt concepute  sa-si pastreze culoarea cat mai mult timp.

De aceea, recomandam cu caldura tuturor celor care se pregatesc de lucrari la dintii frontali sa inceapa protetica cu … albirea! In acest mod vor beneficia de o nuanta de alb mai deschisa a dintilor naturali cat si a coroanelor, nuanta pe care o pot intretine prin repetarea acestei proceduri.

O alta solutie de albire mult mai radicala o reprezinta fatetele. Pe langa posibilitatea reala de a alege culoare dorita, acestea mai pot masca si diferite „defecte ortodontice” (care se repara altfel prin purtarea unui aparat o perioada indelungata). Iar rezultatul … poate fi chiar spectaculos!

Leave a Reply